\نه به تحریم\ از نگاه دیگر؛ - شهر خوبان


درباره نویسنده
\نه به تحریم\ از نگاه دیگر؛ - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1
مرداد 1
شهریور 1
خرداد 2
مرداد 2
اسفند 2
شهریور 3


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
\نه به تحریم\ از نگاه دیگر؛ - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :348530
بازدید امروز : 68
 RSS 

  

حرکت خوبی به ابتکار جمعی از فرهیختگان اجتماعی در زمینه مقابله با تحریم‌های ناروا و ناعادلانه و مغایر با حقوق انسانی و ارزش‌های اخلاقی در رسانه‌ها و مطبوعات آغاز شده است تا از حقوق قشرهای ضعیف و محروم جامعه که اولین قربانیان و آسیب پذیران گروه‌های اجتماعی از آثار تحریم می‌باشند دفاع شود ولیکن افزایش قیمت تمام شده کالاهای ضروری به ویژه در حوزه دارو و درمان وافزایش بی‌رویه قیمت داروهای وارداتی هر روز خود را بیشترنمایان می‌سازد. و البته بالارفتن قیمت مواد غذایی ازجمله در حوزه گوشت، لبنیات، صیفی‌جات و . . . ناشی از افزایش هزینه‌های نهاده‌های کشاورزی و دامی، فشار سختی را به اقشار آسیب پذیر و ضعیف جامعه وارد می‌سازد.

یکی از راه کارهایی که گروه‌های اجتماعی برای کاهش تحریم پیش گرفته‌اند حضور موثر در شبکه مجازی و رایزنی گسترده با محافل و سازمانهای بین المللی و سازمان‌های غیر دولتی ذیربط با طرفدار حقوق بشر می‌باشدکه قطعاً ضروری و اثر بخش خواهد بود. اما طبیعتاً " نه به تحریم" به این نوع اقدامات محدود نمی‌شود لازمست به موضوع از زاویه و نگاه دیگر نیز نگریست. این نگاه توجه به درون کشور و اتخاذ راه‌کارهایی است که موجب رونق اقتصادی، افزایش تولید،کاهش هزینه، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد و کاهش قیمت‌ها خواهد شد. وجه اشتراک همه اقدامات داخلی فوق افزایش و توسعه بهره‌وری است. در شرایط تحریم و اصولاً در همه شرایط و وضعیت عادی نیز بهره‌وری می‌تواند به عنوان موتور اقتصاد و توسعه کشور ایفای نقش نماید بدیهی است که افزایش بهره‌وری امکان استفاده هرچه بهتر و بهینه از امکانات و منابع را فراهم می‌سازد و موانع پیش‌روی تولیدکنندگان و فعالان عرصه اقتصاد را برمی‌دارد. افزایش بهره‌وری مدیران و کارکنان را شاداب‌تر، منضبط‌تر، کارآمدتر و با انگیزه‌تر می‌سازد و تعامل بین کلیه عوامل تولید را رونق می‌بخشد.

از هدر رفتن هر امکان و ظرفیتی جلوگیری می‌کند، اتلاف‌ها را کاهش و کارایی و کیفیت را افزایش می‌دهد. با توسعه اندیشه و روش‌‌های بهره‌وری زمان بهتر مدیریت می‌شود. استعدادها در جای خود به کار گرفته می‌شوند. به خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها در جهت افزایش تولید و خدمت وکاهش هزینه‌ها نه تنها به خوبی توجه می‌شود بلکه از ابزارهای تشویقی و ترغیبی برای توسعه مشارکت و تحرک و پویایی عوامل انسانی اعم از مدیران و کارکنان و کارگران در بخش تولید و خدمات بهره گرفته می‌شود.

" نه به تحریم از نگاه درون یعنی آری به بهره‌وری" . با توجه به این که طی سالیان متمادی گذشته به دلیل وابستگی شدید اقتصاد به نفت و غفلت مسئولین از راه‌ کارهای توسعه و پیشرفت پایدار، به رشد بهره‌وری حداقل توجه لازم هم نشده است، و سهم بهره‌وری ما در مقایسه با کشورهای منطقه متأسفانه بسیار پائین مانده است.

برای این که بهره‌وری بتواند نقش موثر خود را در اقتصاد و توسعه ملی وکاهش فشارهای ناشی از تحریم به خوبی ایفا کند. لازم است جناب روحانی و دولت ایشان که درآستانه شکل‌گیری و شروع فعالیت است به بهره‌وری به عنوان اصلی‌ترین رویکرد و راهبرد تحول و بهبود بپردازند و به حول و قوه الهی حرکت و نهضت بهره‌وری را با به حرکت درآوردن کلیه عناصر ذینفع در اقتصاد اعم از بخش‌ خصوصی و دولتی در همه عرصه‌های صنعت،کشاورزی، خدمات ، مسکن، انرژی و . . . آغاز نمایند. لازم است صدا و سیما به عنوان رسانه ملی و فراگیر، توسعه فرهنگ، اندیشه، روش و مهارت بهره‌وری را مسئولیت اصلی و جاری خود در کلیه برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خود تلقی نماید و به آن بپردازد. کلیه دستگاه‌های اجرایی و وزراء از طرف آقای رئیس جمهور ملزم شوند که تکالیف برنامه چهارم و پنجم در حوزه بهره‌وری را به طور کامل و با استفاده از روش‌های اجرایی مناسب و متناسب مورد پی‌گریی قرار دهند.

"نه به تحربم یعنی آغاز بهره‌وری" بهره‌وری به حوزه خاصی محدود نمی‌شود بلکه همه عرصه‌ها را در بر می‌گیرد از بهره‌وری خانواده و مدیریت بهتر هزینه، درآمد و پس‌انداز در خانواده‌ها آغاز و تا مدرسه و کارخانه، اداره و بیمارستان، فرودگاه، و دانشگاه، و هتل، و رستوران، تا حمل و نقل و کشاورزی و دامداری و دیگر بخش‌های خدماتی و تولید تا مراکز علمی و تحقیقاتی و حتی بهره‌وری در بخش قضا و قانونگذاری توسعه می‌یابد.

در حرکت بهره‌وری، هر ایرانی باید به بهره‌وری شخصی خود و محیط پیرامونش بپردازد و سعی کند از همه فرصت ‌ها و امکانات استفاده اصولی نماید.

در چنین شرایطی هم اقتصاد مقاومتی و هم جهاد اقتصادی شکل می‌گیرد هم تولید ملی رونق می‌گیرد هم نیروی انسانی و سرمایه بهره‌ور می‌شوند و هم آثار ناشی از تحریم به طور موثر کنترل می‌شود و مهمتر از همه اینکه تحریم را از این طریق به فرصتی برای شکوفایی و رونق اقتصادی تبدیل می‌نمائیم.

 

                                                                                                         سید حمید کلانتری

                                                                                                     رئیس انجمن بهره‌وری ایران 



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 7:51 عصر روز شنبه 92 مرداد 12